VW Polo’nun sedan versiyonu Virtus tanıtıldı

0
1198
VW’in B segmenti aracı Polo modeli geçtiğimiz aylarda yenilendi ve boyutlarında gerçekleşen büyüme ile de artık daha kullanışlı bir model haline geldi. Diğer taraftan modelin Sedan kasa tipine sahip bir versiyonu da Güney Amerika ülkeleri için tanıtıldı. 

Her ne kadar bu model Avrupa için tanıtılmamış olsa da bize göre ülkemizi de yakından ilgilendiriyor diye düşünüyoruz. ÖTV‘nin artık aynı motor hacmine sahip araçlarda bile farklı oranlarda uygulanmaya başlanması, üstelik bu sistemin 2018 yılında MTV‘de de benzer şekilde uygulanacak olması, ülkemizde ucuz ve küçük ancak oldukça kullanışlı B Segmenti Sedan araçların daha fazla görülmesine neden olabilir. 
Türkiye’de halen B segmenti, hatta C segmentine de büyüklük olarak yaklaşan Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Fiat Linea ve Renault Symbol gibi Sedan modeller satılıyor ancak yeni sistem daha nicelerinin yolunu açacak gibi görünüyor. Bu doğrultuda Ford’un Güney Amerika ve benzeri pazarlar için ürettiği Fiesta Sedan modeli geçtiğimiz aylarda kamuflajlı olarak ülkemiz yollarında görünmüştü ve önümüzdeki aylarda da bu aracı satışta görebiliriz. İşte bu nedenlerden dolayı VW Polo’nun sedan modeli Virtus’u da bir süre sonra ülkemiz yollarında görmek mümkün olabilir. Hatırlanacak olursa geçmiş dönemlerde de Polo Classic marka sedan B segmenti araçlar ülkemizde yer alıyordu.
Şimdi VW Virtus’un özelliklerine göz atalım;
Aracın ön tasarımı ve kokpit görünümü HB model ile birebir aynı ancak arka tasarım tamamiyle farklı olmasıyla öne çıkıyor. Öyle ki abisi VW Jetta’dan izler görmek mümkün olduğu gibi kardeş firma Audi’nin A3 Sedan modelini bile anımsattığını söylemek mümkün. Bize göre B segmenti HB bir araçtan bundan daha iyi bir uyumla Sedan araç çıkartmak pek de mümkün olmayabilirdi. Kokpitin birebir aynı olduğundan bahsettik ancak B Segmenti Sedan araçlar kendi aralarında genellikle ucuzluk anlamında önemli bir rekabete girdiği için yumuşak kokpit malzemeleri yerine Polo HB modelinin giriş seviyesinde yer aldığı gibi sert plastik malzemeler tercih edilebilir. 

Güney Amerika için sunulacak modelde VW’in birçok grup markasında kullandığı 1.0lt 3 silindir turbo-benzin motorun en üst seviye güç seçeneği tercih edilmiş ve 115ps güce sahip. Ancak ülkemizde satılması durumunda aynı motorun 95ps güce sahip versiyonu ve turbo beslemesiz 75ps gücündeki seçenek ile sunulması daha muhtemel görünüyor. Tabii dizel seçenek olarak 1.6lt 95ps de olmazsa olmaz gibi görünüyor. Ülkemizde satılmaya karar verilmesi durumunda, Virtus modelini ilkbahar aylarında görmek mümkün olabilir.