VW Golf R360S tanıtıldı

0
459
VW’in sürekli 4 çekiş sistemine sahip 300ps gücündeki Golf R modeli, VW’in bizzat ABT’nin kapısını çalmasıyla artık çok daha fazla güç üretiyor ve sınıfının en güçlü araçlarından birisi olan Ford Focus RS’in 350ps olan gücünü de geçmiş oluyor.

Aslında bu özel model İsviçre’ye özel olarak toplamda 220 adet üretilecek ve bu sayının 165 tanesi 5 kapılı HB, 55 tanesi de SW kasa tipinde olacak. VW’in sunduğu bir model olsa da gücün arkasında altında ABT’nin çalışmaları yatıyor ve 300ps olan güç 360ps’e ve 380nm olan tork da 460nm’ye kadar yükselmiş. Güç ve tork 4 tekerlekten çekiş sistemine ise 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik şanzıman ile aktarılıyor. Bu veriler modelin hem gücünün hem de torkunun tam %20 oranında arttığını gösteriyor ve gerçekten de oldukça iddialı rakamlar diyebiliriz. 

Güç ve torkdaki bu artışın sonucu olarak da 4.9 saniye olan 0-100km hızlanması 4.7 saniyeye düşmüş.  Bu değer Ford Focus RS modeli ile aynı olmasıyla dikkat çekiyor. Kısacası karşımızda fabrika çıkışı en yüksek güce sahip Golf modeli duruyor diyebiliriz. Hatırlanacak olursa yakın bir zaman önce 310ps güce sahip önden çekişli Golf GTi Clubsport S modeli tanıtılmıştı. Bu model en hızlı önden çekişli otomobil olmasıyla halen unvanını koruyor.
Bu arada gövdesinde R360S’e özel bulunan çeşitli çıkartmaları beğenmediğimiz belirtmek isteriz. Özellikle aracın C sütununda yer alan yapıştırma bize göre hem bütünlüğü bozmuş hem de özensiz bir şekilde tasarlanmış gibi görünüyor. Ön kaput ve kapı altlarında yer alanlar için idare eder diyebiliyoruz ancak C sütunundaki bize göre gerçekten de tam bir felaket. Ancak sınırlı sayıda üretilecek bir modelin de damgası olmuş diyebiliriz. Bu da modeli alacakların bu çıkartmalara dokunmayacağı anlamına gelebilir. 
VW Golf R360S modelinin İsviçre başlangıç fiyatı 55.200 İsviçre Frangı olarak açıklanıyor ve standart Golf R fiyatı da 47.700 İsviçre Frangı. Yani bu özel ve sınırlı sayıda üretilecek olan ABD destekli güçlendirilmiş model yaklaşık %16 daha pahalı. ancak koleksiyonluk bir araç olması bize göre onu oldukça özel kılıyor ve aradaki %16 fiyat farkı bu nedenle çok yüksek değil diye düşünüyoruz. Zaten gücü de bu oranda daha fazla.