Yeni Peugeot 508 resmi olarak tanıtıldı, motor seçenekleri açıklandı.

0
1460
yeni peugeot 508 2018

Geçtiğimiz günlerde 2 farklı konu başlığı ile, casus fotoğraflar üzerinden tanıttığımız yeni Peugeot 508 resmi olarak tanıtıldı. Sahip olduğu tasarım itibariyle 4 kapılı Coupe modellere taş çıkartacak bir görünüme sahip olan araç, son zamanlarda karşımıza çıkan tasarımlar içerisinde, gerek dış gerekse de kokpit anlamında en özgün olanlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor diye düşünüyoruz.

Yeni Peugeot 508 modelinde, Peugeot 5008 ve DS7 Crossback modellerinde de kullanılan EMP2 platformu yer alıyor. Ancak yeni bir aracın boyutlarında küçülme meydana gelmesi pek de alışık olduğumuz bir şey değil. Bu doğrultuda boyu 4830mm’den 80mm azalma ile 4.750mm’ye düşen aracın 2 dingil arası mesafesi de 2.817mm’den 67mm azalma ile 2.750mm’ye düşmüş. Ancak boydaki kısalmaya rağmen bagaj hacmi 473lt’den 485lt’ye yükselmiş. Boyutlarda küçülmenin esas amacı ise sportif yapıyı daha temiz bir şekilde ortaya çıkartmak ve aracı daha hafif yapabilmek diye düşünüyoruz. Zaten ağırlıkta 70kg düzeyinde bir azalma meydana geldiği belirtiliyor.

Bu arada Peugeot yetkililerinin yeni 508’i gerek boyut gerekse de kasa tarzı olarak Audi A5 Sportback ile karşılaştırdığını belirtmeden geçemeyelim. Öyle ki aynı boya sahip olmalarına rağmen arka diz mesafesinin 30mm daha geniş olduğu özellikle vurgulanıyor. Ayrıca VW Arteon modeline de sürekli gönderme yapılıyor. Ancak Arteon modelinin, aynı sınıfta yer almasına rağmen Audi A5 Sportback’den daha iri bir araç olduğunu da belirtmekte fayda var.

Kokpit ise oldukça başarılı. Gerek sportif görünüm gerekse de sınıfının ağırlığını taşır düzeyde bir tasarıma sahip. Kokpit ortasında yer alan bilgi-eğlence ekranı 10inch genişliğe sahipken, göstergeler de 12.3inch genişliğinde dijital yüksek çözünürlüklü ekran kullanılmış. Küçük çaplı düreksiyon ise son zamanlarda Peugeot’un benimsediği bir özellik diyebiliriz. Fotoğraflardan dikkatimiz çektiği kadarıyla oldukça iddialı bir opsiyonel ses sistemi ile de sunulacak olan yeni Peugeot 508’de, birçok ses tutkununun iyi bildiği Focal markası tercih edilmiş.

Yeni Peugeot 508 motor ve şanzımanlar

Aynı platforma sahip, aynı segmentte yer alan Crossover kardeşi 5008 ile benzer ağırlık ve boyutlara sahip olmasına rağmen yeni Peugeot 508 modelinde 1.2lt 130ps gücündeki motor şimdilik seçenekler arasında yer almıyor. Benzin motor tarafında 1.6lt turbo-benzin 180ps ve 2.0lt turbo-benzin 225ps seçenekler yer alırken, Dizel motor tarafında ise 1.5lt turbo-dizel 130ps ve 2.0lt turbo-dizel 160ps-180ps seçenekleri yer alıyor. 130ps güce sahip dizel motor seçeneğinde 6 ileri manuel standart olarak da tercih edilebilecekken, bu motor da dahil diğer tüm seçeneklerde 8 ileri tork konvertörlü şanzıman yer alacak. Yani benzin ve üst dizel motor seçeneklerinde manuel şanzıman yer almıyor. Daha sonra ise düşük hacimli bir turbo-benzin motorun öncülük ettiği hybrid sistem tanıtılacak.

Yeni Peugeot 508 modeli önümüzdeki günlerde kapılarını ziyaretçilere açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve Avrupa satışlarına da Eylül 2018’de başlanacak. Ülkemizde ise 2018 son çeyrekte gelmesi beklenebilir. Fiyatı ise tamamen bir sürpriz. Peugeot yetkililerinin yaptığı açıklamalara bakılırsa hedef yüksek tutulmuş. Bu nedenle ilginç fiyatlar ile karşılaşılabilir.