Makyajlı Toyota Corolla fiyatları açıklandı

0
510
Toyota’nın dünya çapında en bilinen ve en çok satan modeli Corolla bulunduğumuz yılın Mart ayında makyajlanmıştı. Bu konuda Mart 2016 tarihinde bir yayın yapmıştık ancak ülkemizde satılmaya başlanması ise maalesef 3 ayın üstünde bir zaman aldı. 

Modelin makyaj operasyonuna uğrayan en önemli kısmı ön panjur, ön far grubu ve ön tampon olarak dikkat çekiyor. Markanın tüm modellerinde uygulamaya başladığı daha çekik ön görünüm, makyajlı Toyota Corolla’ya gerçekten de çok yakışmış. Bu ön tasarım anlayışı için makyaj demek yerine yenileme bile diyebiliriz. Diğer taraftan arka tasarımda ön tasarımın aksine stop grubunun iç tasarımı hariç neredeyse değişik bulunmuyor. Ancak önde yapılan tasarım değişikliği aracın genel havasını değiştirmekte yeterli olmuş gibi görünüyor. 
Sağda makyajlı Totoya Corlla 2016
Aracın iç tasarımı ise oldukça fazla eleştiriliyor ve demode bulunuyordu. Bunu dikkate alan Toyota küçük bir ekrana ve ucuz görünüme sahip olan bilgi-eğlence sistemini tamamen değiştirmiş. Daha önce pikap modeli Hilux’de gördüğümüz bu detay kokpitin havasını tamamen değiştirmiş diyebiliriz. Ayrıca kokpiti boydan boya kateden gümüş renkli çıta artık göstergelerin olduğu yerde yukarı doğru kıvrılıyor. Havalandırma üfleçlerinin arasında yer alan demode sayılabilecek demode dijital saat ise artık yok ve bize göre çok da yerinde bir tercih olmuş. Ayrıca havalandırma kontrol grubunun tasarımındaki değişiklikle beraber ile beraber kokpitin sağında ve solunda yer alan üfleçler artık yuvarlak bir tasarıma kavuştu. Bu kadar değişiklik yapılmışken direksiyon tasarımı da güncellenmiş. Yapılan tüm bu değişiklikler sonucu olarak önceki formunu koruyor olsa da genel havanın değiştiğini söylemek oldukça mümkün. Bu sayede Corolla müşterilerinin bir nebze de olsun gönlü alınmış oldu diye düşünüyoruz. 
Üstte makyajlı Toyota Corolla kokpiti
Diğer taraftan modelin motorlarında açıklanan fiyat listesine göre herhangi bir değişiklik olmadığı sonucu çıkarılabilir. Bu da aracın gerek dışında gerekse de içinde yapılan umut verici değişiklikler sonrası hayal kırıklığı yaratabilecek bir durum. BMW’den ödünç alınan ve Verso ve Avensis modellerinde kullanılmakta olan 1.6lt turbo-dizel motorun tercih edilmiyor olması gerçekten de şaşırtıcı. Ayrıca benzinli seçeneklerin tümü eski modelde bulunan motorlar ile aynı ve turbo besleme hala tercih edilmiyor. Tasarımda yapılan başarılı değişikliklerin motorlar ile desteklenmesini beklerdik. Bu da satışların önünde bize göre büyük bir engel ve sınıf lideri olmasını engelliyor.
Kompakt Sedan sınıfında yer alan diğer modeller
Makyajlı Toyota Corolla fiyatları ise şu şekilde;