VW Arteon 1.5TSI fiyatı açıklandı

0
994

VW’in D Segmentinde yer alan sportif Sedan veya 4 kapılı Coupe olarak adlandırılabilecek modeli Arteon‘un 1.5TSI motora sahip versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Modelde sunulan 1.5lt turbo-benzin motor 150ps güce sahip ve bu motor aynı güce sahip 1.4TSI motorun yerine geldi. Hem 150ps gücü hem de 250nm torku değişmeyen motorun sahip olduğu VTG veya VGT (Değişken Turbo Geometrisi) tipindeki yeni turbo beslemesi sayesinde daha geniş ve homojen dağılımlı bir tork eğrisi sunuyor. Ayrıca ACT yani silindir deaktivasyon sistemine de sahip olmasıyla öne çıkıyor.


VW 1.5TSI motorun 1.4TSI’dan farkları nelerdir? (150ps)

Satışa sunulan 1.5TSI motorlu VW Arteon‘da Elegance ve R-Line olarak 2 farklı donanım sunuluyor ancak her 2 versiyonun fiyatı da aynı ve 229.500TL olarak açıklanıyor. Bu fiyat VW Arteon‘un doğrudan hedef aldığı 1.5lt turbo-benzin motora sahip yeni makyajlanan BMW 418i GranCoupe ile hemen hemen aynı sayılır. En düşük seçenek olan Pure donanıma sahip BMW 418i GranCoupe 232.000TL fiyata sahip. Bir üst donanımda yer alan ve Arteon ile benzer donanıma sahip Prestige donanım seçeneği ile ise 241.600TL fiyata sahip.Diğer taratan Arteon’un donanım listesi daha zengin, kasası daha büyük, iç hacim belirgin bir şekilde daha geniş ve bagajı da devasa bir boyuta sahip. Bir diğer önemli artısı ise Arteon’un yeni tanıtılmış bir model olması ve BMW’nin de yeni makyaj görmüş, 2 yıl sonra yenilenecek, yüzü bir nebze de olsa eskimeye başlamış bir model olması gösterilebilir. Üstelik motoru da BMW’nin motorundan daha güçlü ve performans verileri henüz açıklanmamasına rağmen daha iyi hızlanma değerlerine sahip olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca aynı segmentte oldukça dinamik hatlara, benzer bir performansa sahip ve kasası yakın zaman önce yenilenen Audi A5 Sportback modeli de yer alıyor. BMW 418i GC modelinin Pure donanım seviyesinden daha zengin Dynamic donanıma sahip bu model için istenen fiyat ise 246.231TL. Yani 3 araç arasında da önemli fiyat farkları yer almıyor.Ancak Arteon ne kadar fazla avantaja sahip olursa olsun karşısında kendisini kanıtlamış, işçilik ve malzeme kaliteleri daha yüksek premium markalar yer alıyor. Yani Audi ve BMW’nin premium savaş alanına bazı avantajlarla girmiş olmak Arteon’un bu mücadeleyi kazanacağı anlamına da gelmiyor. Her ne kadar ülkemizdeki üst düzey VW hayranlığı ve 2.el değeri oldukça üst seviyede olsa da aynı sınıftaki Audi ve BMW ile bilek güreşi çok da kolay olmayacaktır diye düşünüyoruz. Bize göre bu mücadelede Arteon’un en büyük avantajı rakiplerinden özellikle arka kısımda daha geniş iç alan genişliği ve dev bagaj hacmi sunması gösterilebilir.


Audi A5 Coupe 1.4TFSi – BMW 4.18i Coupe – Mercedes C 180 Coupe Karşılaştırması