Volvo V40 makyajlandı

0
1161
Volvo SUV modeli XC90 ile başlattığı, E segmenti S90 ve V90 modelleri ile devam ettirdiği yenilenme operasyonuna bu sefer de kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi V40 ve V40 Cross Country modellerini makyajlayarak devam ediyor.

İsveçli Volvo markası Çinli Geely markasının eline geçtiğinden beri çok ciddi ve başarılı atılımlar gerçekleştirdi. Bu atılımların sonucu olarak yeni modeller Volvo’nun geleneksel sade tasarım dilinden uzaklaşmayarak çok başarılı bir şekilde yenilendi. Çağımıza uygun tasarım anlayışı ile tasarlanan yeni modellere bu sefer de yenilenen ve yeni modellere benzetilen hafif makyajlı V40 modeli eklendi. 
Aracın ön görünümü makyaj operasyonun en fazla yoğunlaştığı bölge olarak dikkat çekiyor. Far grubu tamamen yenilenirken markanın son olarak tanıtılan yeni modellerine oldukça benzeyen ve farı ikiye bölen ledli gündüz şeridi oldukça dikkat çekici ve şık görünüyor. Ayrıca ön panjur içerisindeki yatay plastiklerin yönü değişmiş ve dikey bir şekilde kullanılıyor. Volvo logosu da artık daha sade bir görünüme sahip.
Sağda makyajlı Volvo V40
Aracın arka tasarımı ise neredeyse hiç değişikliğe uğramamış. Tek değişiklik olarak ise stop grubu içindeki daha belirgin ledli aydınlatmalar göze çarpıyor. 
Sağda makyajlı Volvo V40
Görünümdeki sınırlı değişikliklerin yanında 2 yeni dış renk seçeneği alternatifler arasında eklenmiş. Aracın iç tasarımı ile henüz detaylı bir görüntü olmasa da yeni sunulacak deri, kumaş, çıta detayları ve aksesuar paketleri haricinde fazla değişiklik olacağını sanmıyoruz. Motor konusunda da detaylı bir bilgi henüz bulunmasa da D2 olarak adlandırılan 1.6 litre turbo-dizel ünitenin emisyon değerinin 89gr/km olarak açıklanmış olması bu motor seçeneğinde tüketim değerinin de düşebileceğini gösteriyor olabilir.
Rakipleri